در زير به برخي از مشكلات تغذيه اي شايع دوران بارداري همراه با راه حل هاي آنها اشاره مي كنيم:

 

ترش كردن و سوزش معده:

  • حجم وعده هاي غذايي خود را كاهش داده و تعداد آنها را افزايش دهيد. يعني هر 2 تا 3 ساعت حجم كمي غذا ميل كنيد.
  • غذاها را بيشتر به صورت كبابي، آبپز و بخارپز ميل كرده و از سرخ كردن بپرهيزيد.
  • در محيطي آرام و به آهستگي غذا را ميل كنيد.
  • از خوردن غذاي حجيم خصوصاً قبل از خواب اجتناب كنيد.
  • از نوشيدن آب و ساير مايعات در حين غذا خوردن و يا بلافاصله بعد از غذا خودداري كنيد.آب و مايعات را 1 تا 2 ساعت بعد از غذا بنوشيد.
  • بعد از غذا خوردن و آشاميدن دراز نكشيد و در صورت امكان كمي پياده روي كنيد.
  • مصرف قند و شكر و مواد حاوي شكر مانند شيريني را تا حد امكان كاهش دهد.
  • غذاها را به صورت كم ادويه و با طعم ملايم تهيه كرده و از غذا هاي تند و پر ادويه اجتناب كنيد.
  • تا حد امكان از مصرف سير، پياز، نعناع و چاشني ها، آبگوشت هاي چرب، گوشت هاي پر چرب، شيريني و سس هاي چرب خودداري كنيد.
  • از غذا هاي مايع مانند سوپ و آش كمتر استفاده نماييد.
  • استفاده از چاي پرنگ، قهوه، شكلات و نوشيدني هاي گازدار منجر به تشديد علائم شما خواهد شد. تا حد امكان از آنها استفاده نكنيد.
  • به هنگام استراحت زير سر را بالاتر از بدن قرار دهيد.

 

يبوست:

  • دريافت مايعات را افزايش دهيد.
  • از سبزي ها و ميوه هاي تازه در برنامه غذايي روزانه خود استفاده كنيد.
  • قدم زدن و افزايش فعاليت بدني (با مشورت با پزشك معالج) توصيه مي شود.
  • از انواع نان سبوس دار، مانند نان سنگك، نان جو و … به جاي نان هاي بدون سبوس استفاده نماييد.
  • استفاده از ميوه هاي خشك مثل آلو و انجير خصوصاً به شكل خيس كرده براي شما مفيد است.
  • در صورتي كه از مكمل آهن استفاده مي كنيد در مورد تغيير نوع آن با پزشك خود مشورت نماييد.

 

تهوع و استفراغ:

  • معده را خالي نگه نداريد و در عين حال از سنگيني و پري معده پرهيز كنيد.
  • از خوردن غذاهاي پر ادويه، سرخ شده و دير هضم اجتناب كنيد.
  • توجه داشته باشيد كه معمولاً غذاهاي سرد بهتر از غذاهاي گرم تحمل مي شوند.
  • از غذاهايي كه بوي محرك دارند اجتناب كنيد.
  • صبح ها قبل از برخاستن از رختخواب مقداري بيسكوئيت يا نان خشك ميل كرده و سپس بعد از 15 دقيقه از رختخواب برخيزيد.
  • همراه غذا، آب و مايعات نخوريد

 

كم خوني:

  • از گوشت، مرغ و ماهي به ميزان كافي در برنامه روزانه خود استفاده نماييد.
  • سبزيجات به رنگ سبز تيره، مثل جعفري را روزانه مصرف كنيد.
  • در زمان ميان وعده از انواع مغزها  (مثل پسته ، بادام ، فندق و…) و نيز انواع خشكبار مثل برگه ها ، توت خشك ، كشمش و خرما كه منابع خوب آهن هستند استفاده نماييد.
  • سبزي هاي تازه و سالاد را همراه غذا ميل كنيد.
  • از چاشني هايي مانند آبليمو و آب نارنج همراه غذا استفاده نماييد.
  • از يك ساعت قبل از غذا تا حداقل 2 ساعت بعد از صرف غذا از مصرف چاي و قهوه بپرهيزيد .
  • از مصرف چاي پر رنگ اجتناب كنيد

 

افزايش وزن كم در دوران بارداري:

  • دريافت پروتئين را تا حد امكان افزايش دهيد. از طريق افزايش مصرف گوشت قرمز، مرغ، ماهي ، حبوبات، پنير ، ماست چكيده ، تخم مرغ
  • انر‍ژي غذاها را از طريق اضافه كردن روغن زيتون، كره و مغزها افزايش دهيد.
  • از ميان وعده هاي مقوي مثل سوپ غليظ، ساندويچ تخم مرغ، فرني، شله زرد، بستني، پوره سيب زميني وشير برنج استفاده نماييد.
  • مصرف نمك را محدود كنيد.
  • از آب ميوه هاي طبيعي و خانگي در فواصل غذا استفاده نماييد.
  • بعد از صرف غذا از انواع دسر مثل كيك هاي خانگي، خرما، فرني و حلوا استفاده نماييد.

 

اضافه وزن زياد در طي بارداري:

  • از شير و لبنيات كم چربي استفاده كنيد.
  • مصرف حبوبات را در برنامه غذايي خود افزايش دهيد.
  • حتماً از گوشت كم چربي استفاده كنيد.
  • از غذاهاي سرخ كردني و غذاهاي آماده پرهيز كنيد.
  • مصرف نوشابه،‌آبميوه هاي صنعتي، چيپس، پيراشكي، شكلات، شيريني و قند و شكر را تا حد امكان كاهش دهيد.
  • از مصرف سس مايونز و انواع سسهاي سالاد خودداري كنيد.
  • مصرف نمك را كاهش دهيد.
  • از مواد غذايي حاوي آنتي اكسيدان مانند گوجه فرنگي ، هويج، فلفل دلمه اي، انجير ،كيوي ، توت ، انگور و سيب بيشتر استفاده نماييد.
  • غذا را به آهستگي و در ساعات معين ميل كنيد.
  • از ريزه خواري خودداري كنيد و قبل از احساس سيري از غذا خوردن دست بكشيد.
  • حجم وعده هاي غذايي خود را كاهش دهيد.
دسته بندی : توصيه هاي سلامت دوران بارداري

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *